neljapäev, 20. veebruar 2014

Palju pahna



Uue paberi tootmiseks on mul hetkel vaja uurida teisi juba toodetud pabereid. Ja oi, kui palju on neid olemas - küll arengukavad ja tegevusplaanid ja analüüsid ja tulevikunägemused ja …, neid kindlasti on veel. Millegi pärast vaatavad kõik otse edasi, ja täheldasin, et ainult mõned seostavad oma tegevust ka teiste valdkondade tegevusega. Enamasti oleks ikka nagu silmaklapid peas, ajan oma rida. Samas vigadest ehk siis olnust ju peab ka õppima. No jah, asutuse jaoks ja tulevikunägemuses ei saa vist liiga palju heietada ja olnus kinni olla???






Mingi arengusiht peab ühel organisatsioon kindlasti olema, muidu võib jääda paigale tammuma. Paraku areneb muu majandus, ühiskonna korraldus omasoodu ja ühe väikese asutuse arengukava jääb õige kiiresti ajale jalgu. Ja siis on vaja taas tootma või vähemalt uuendama hakata veel kehtivat paberit. Ja see on suur töö, mis nõuab väljaõppinud spetsialiste, kellel on ka õigete sõnade rittaseadmise oskus.

Kui mõtlen oma koduse majapidamise üle, siis on ka kindlasti mingi suund olemas minu peas -  kuhu tahan sel aastal oma aiaga jõuda, millist käsitööd plaanin teha, liikumise aasta puhul lubasin end liigutada, - aga alati ei lähe nii, kuis plaanitud. Mine tea, kui plaan -  istutada lilli ja tilli - oleks paberil, siis võib-olla oleks ka tegusid rohkem. Pole katsetanud.

Tegelikult ma ei usu, et ühe organisatsiooni arengukava paneb kõike kirjapandut täitma, kui nagunii on olemas seadused, ametijuhendid ja põhimäärused. See, et ühel paberil on kirjas mõte: muutuda atraktiivseks … selleks ja selleks – ei muuda ju iseenesest mitte kui midagi. Lihtsalt ilusad kõlavad sõnad.

Ja selliseid ilusaid, ülitarkasid, kõlavaid sõnu ma siis otsin ja ritta sätin…

Palju pabereid Allikas:Internet

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar