kolmapäev, 21. jaanuar 2015

Ühest väljaütlemisest tuleb vahtu rohkem kui üks mull



Viimasel ajal uisutab vist terve Eesti, sellist libedust ei ole ammu olnud. Eriti kahju on vaestest postivedajatest, kes peavad päevast-päeva sõitma külavaheteedel, mis libedamast veelgi libedamad. Ilmataat ei ole meile veel õiget talve toonud. Ehk jõuab veel.

Muidu veerevad tööpäevad enam-vähem (vaid väikeste variatsioonidega) ühtemoodi  ja kodused õhtud omas rutiinis. Mees helistab mõnikord õhtuti, kui tema on tööl, et mis teete. Ja mina vastan, et sa tead ju küll: mina koon või heegeldan või nikerdan midagi ning poiss õpib ja on arvutis. Pealtnäha igav, aga me teeme asju, mida meile kõige rohkem teha meeldib.

Eredamalt meelde jäävad aga eristuvad teod ja ütlemised, olgu siis kas positiivses või negatiivses mõttes. Neist häid asju räägid ikka teistele ka ja halbu asju samuti, sest need lihtsalt panevad vahutama. Kuigi võiks ju ära unustada ja lasta lihtsalt olla, aga ei saa -vaht tahab välja tulla :P

Nii et kõigepealt ikka head väikesed asjad, mis teevad päeva paremaks ning hoiavad tuju üleval. Minu jaoks oli seda hiljaaegu linnasõidul bussijuhi sõbralik teenindus. Ma olen küll kuulnud, et teatud liini bussides juht räägib mikrofoni ja teavitab reisijaid olulisemast, aga ise sellisesse bussi sõitma ei olnud sattunud. Igatahes linnapiiril öeldi, mitu minutit veel sõita on ja kus on nõudepeatused. Väga meeldiv Eesti Buss.

Seekord viis sõit mind muuhulgas ka väikest tööasja ajama. Kõik laabus suurepäraselt, kuni juhtusin kokku kõrgemalseisva isikuga, kes küsis niisama elu-olu kohta. Jäime veidikeseks vestlema ja teemaks tuli ka haridus, mille kohta muuhulgas öeldi, et haridus ei anna tegelikult mitte kui midagi. Jäin nõutult vaatama ja sellega meie vestlus lõppeski. Samas jäi see väljaütlemine mind häirima. Kuidas ei anna? Jah, inimest ta üldiselt teiseks ei tee. On isegi tore ütlemine, et haridus matsi ei riku! Aga siiski, minu arvates avardub mõtlemine ja nägemus asjadest, paraneb üldistusvõime ja oskad oma tegevust rohkem mõtestada ning võib-olla ka ennast veidi rohkem väärtustada.  Ja seda kuulda inimese käest, kes peaks innustama inimesi õppima, täiendama, arenema, oli hämmastama panev ???

1 kommentaar:

  1. Tundub, et see ametnik oligi see tüüp, keda haridus ei riku :D Eks haridusest saab ikka seda, mida sa ise vastu võtad ja saada tahad. Neid inimesi kohtab üpris sageli, kes oleks nagu hariduse saanud, aga haritus jooksis temast mööda :D Ja vahest vaatad ja kuulad ja mõtled, et deeem, kuidas ta küll ülikoolis hakkama sai, kui elementaarsed asjad on talle arusaamatud.
    Niisiis jääbki rõõmustada vaid selle üle, et enda koolikäimised on midagi andnud ja lasi vaadates...hakkab külge küll ja kasu ilmselt samuti tulevikus on.

    Mis puudutab neid maabusse, siis...meil siin keegi midagi küll ei teadusta, aga eile tabasin ennast mõttelt, et küll on tore elada väiksemas kohas, kus paljud inimesed bussist väljudes mõistavad veel bussijuti tänada ja head päeva soovida.

    Kõike ilusat Sulle ja perele :)

    VastaKustuta