reede, 8. juuli 2016

Nädal puhkusega

Puhkuse esimeste päevade kiire on möödas ja siu-vipsti nädal puhkusestki läbi. On olnud tore aeg. Puhkus algas Hansapäevadega. Rahvarohkeid üritusi ma tavaliselt ei armasta, kuid Hansapäevadel olen käinud küll juba mitmed aastad järjest. Seekord käisin koos käe-jala juures elavate lastega, ehk siis vanima ja noorimaga. Sõime traditsioonilist laada toitu, tegime tiiru müügiplatsidele, kuulasime-vaatasime Rootsi bändi Medvind, sõime jäätist ja poiss pressis välja ka ühe jääjoogi, mis oli küll sulaselge röövimine (5.- eurot sinise joogi eest). Koju kaasa ostisin leiba ja sinki ning kuna ma väga fännan Sepa mahetalu ja Tammetalu ürdiaeda, siis kotti lisandus ka "Meie lapse lemmiktee", mis ongi meie poisi lemmiktee tegelikult ka, pohla-šokolaadi jäätis maitses lihtsalt imehea (vähemalt on jäätis, mis ei ole liiga magus).
Koju minnes sai nalja ka. Ilmselgelt sussutas see rahvamass ja melu minu tähelepanu ja tähelepanekuvõime. Olin lahkelt valmis oma vanimat lapsukest koju viima, seega ema-ajameelne istus rooli ja keeras suuna oma kodu poole. "Kuhu sa lähed" tõi mind muidugi maapeale tagasi, tegin auringi teatriväljakule ja saime suuna õigeks, Papiniidu poole. Papiniidus plaanisin ühtlasi ka Selverist läbi minna. Sõitsin uljalt (mitte nii väga tegelikult) mööda Riia maanteed, ikka üks foor, ja teine, ja kolmas ...., kuni tüdruk jälle kisama "kuhu sa lähed", ema-ajameelne ei pannud jälle tähele, et vaja on teha vasakpööre,  unustas muidugi reastamata ja oli sunnitud otse edasi sõitma. Läksime siis Rimisse :)

Siis käisin võsas teatris, kus mängiti ühte jantlikku lugu kohaliku küla näitetrupi poolt. Juba see, et ühes külas elavad nii ettevõtlikud inimesed, kes tahavad koos käia ja näidelda, on kiitmist väärt. Publik sai aga natuke naerda, jalutada, loodust nautida, sääski ka ei olnud ja etendus sai läbi just enne vihmasadu.

Ülejäänud nädal on kulgenud rohides, õmmeldes, lugedes, kappe koristades, siis jälle rohides ja kobestades ning õmmeldes. Varsti välgutan fotokat ka ja teen õmmeldust mõned klõpsud ka ;)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar