kolmapäev, 5. september 2018

Aliasega sakslase vastu


See suvi saab kindlasti veel aastaid hiljemgi mainitud, kui eriti meeldiv suvi. Kuigi õhus on juba mõnda aega tunda sügisemärke ja kodused tegemised on saanud ka sügisesema näo. Seal hulgas TV. Valida on meil nüüd ju kahe hommikuprogrammi vahel. Truuks jään siiski ETV-le, sest Kanal 2-e programm kuidagi ei ole see, stuudio kujundus on lahja ja no ei tõmba. Ega hommikul ju sõna otseses mõttes vaadata aega ei ole, aga taustamüra peab samuti õige olema.
Hommikuti tuleb meil mõnikord ka "Aliast" mängida. Ühel hommikul aeti mingit kausta taga. Selgitavad vihjed olid „mida saab lehitseda“ ja „kuhu käivad paberid“, neist viimane vihje viis mind õige vastuseni: kiirköitja on selle nimi. Võib olla on tänapäeval nimetus muutunud, kuid ese jääb samaks.
„Aliast“ tuleb üldse üsna sageli mängida, sest kui silme ees on, aga meelde ei tule, siis saab vihjetega joonele vast. Hiljuti tuvastasime ühte ajaloolast: keskerakonna liige, olnud ka erakonna peasekretär, Pärnust pärit ja mittemeheliku häälega. Vihjed tõid pildi silme-ette.
Sellist mängu me siin mängime. Nagu mälumäng.  Aliasega a-tähega sakslase, kelle nimegi ei taha väljagi öelda, vastu. 😅 Täheldan, et minusuguseid on palju, silme-ees on, aga huuled ei saa seda sõnadeks vormida, sest mälu ei leia oma pangast õiget infokildu üles. „Kiirköitja“ mitteteadja mäluke on lihtsalt veel nooruke, kelle aju pole ilmselt seda sõna veel talletanud. Suvi on kestnud aga nii pikalt, et küllap selle pikkus ja meeldivad sündmused on piisavalt palju infot talletanud selle pikemaks meeles püsimiseks ja mälumängu sellel teemal pole vast vaja.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar