neljapäev, 24. juuni 2021

19: neljapäevast neljapäevani

17. Korontsik liigub noorimööda vist, igatahes tõstsime maakonna statistikat ja üldse haigestunute statistikat. Hoiame distantsi, s.t teen õuetöid ja uksetagust toateenindust. Kahjutunne on suur, sest ees ootab ühe eluetapi pidulik lõpetamine ja sellest ei pruugi me osa saada. Õnneks haigus kulgeb kergelt.

 

18. Täna oleks võimalik peole minna, aga mina kõplan kartuleid. Prioriteedid.

 

19. Kuum suvi on kohal juba mitmendat päeva. Täna sai suvi minu jaoks ka pitseri alla, sest käisin esimest korda ujumas. Vesi oli mõnusalt soe. Ka täna oli peole minemise võimalus, kuid endiselt kõplasin kartuleid. Vist ikka kripeldab ka, et seda mainin.

 

20. Kaasa on mul mõistlikum, kui ma ise. Ise ma ei oleks vist terviseametisse märganud helistadagi. Laps on paar päeva terve olnud ja lootust anti. Otsustasime, et tähtis päev on ju nii ehk naa ja küpsetasin selle heaks tordi. Väljas  on endiselt imeliselt soe ja hilisõhtul õues istudes hullutab magus jasmiinilõhn – ei raatsi tuppa minnagi. Seda vingu, et palav-palav, seda ikka kuuleb ja mõnikord ise ka mainin, aga saunalaval leili võtta ja piparmündi vihaga end vihelda ei seganud see kuumus mind täna mitte sugugi.

 

21. Tänane päev oli nagu mitme päeva eest. Kuidagi õigesse päeva mahtusid kõik need emotsioonid ja tohuvapohu, oli ju täna kõige pikem päev ja kõige lühem öö. Hommikul tuli väljaselgitada, kas laps saab oma suurpäevast osa või mitte. Õnneks anti luba. See aga tähendas, et vahepeal tehtud ümberkorraldused tuli tagasi korraldada. Kõik sujus kenasti, ka aktus. Suure kooli aktused on küll veits konveirilaadsed, kuid ega see pidulikkust hinges ei vähendanud. Olin sama või isegi rõõmsam kui laps ise. Minu viimane gümnaasiumi lõpetamine, rohkem ei ole isiklikke lapsi, kelle selle taseme sündmusest osa võtta.

Pidulik sündmus veeretas päeva kenasti õhtusse. Kuid ilusat õhtut ei tahtnud ka lihtsalt minna lasta. Kaasasin sõbranne ja läksime randa ujuma. Oli ilus, vaikne, saatsime päikese tuttu, ja kui olime mõndaaega kuu peegeldust imetlenud, läksime ise ka. Muidugi enne tuli veits aega koju sõita.

 

22. Poole ööni rannas lebotamine andis täna tunda suurema väsimusega. Kuid sellegipoolest võtsin pärast tööd ratta ja sõitsin ujuma. Täna on eriti lämbe, aga ei virise.😃

 

23. Päris jaanid  on meil alati traditsioonilised, olen sünnipäeval piduline. Aeg möödus aegamisi, lihtsalt olles, mulisedes. Ainult käsi liikus liiga tihti söögikausi poole. Esimest korda elus sussutasin vahukomme ja isegi sain selle tegevuse fenomenist aru.  Vaat millised väikesed asjad võivad ka rõõmu teha. Öö oli supper soe, ei varrukaid, ei pikki pükse, rääkimata tavajaanide jopedest ja kinnastest. Tuli kohe lapsepõlv meelde ja eks sedagi sai meenutatud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar