kolmapäev, 25. veebruar 2015

Valimiste aeg



Üsna keeruline on elus teha valikuid ja valida paljude hulgast välja see õige. Viimasel ajal on aga olnud väga palju valimisi, millest paljud mind küll otseselt ei puuduta, samas aga kaudselt küll ja mingil määral lähevad korda kõik, igaüks omal moel.

Kõigepealt oli Eesti laulu valimine, mille igale voorule elasin täiesti teadlikult kaasa. Olin kõikide laulude ja esinejatega kursis. Peab mainima, et igal aastal ei ole see olnud nii. Seekord olid aga laulud väga head ja kohe kutsus kaasa elama. Võidulaul muidugi meeldis ka: omanäoline, lüüriline, ilus meloodia, kenad esitajad. Millegipärast hakkas silma mulle samuti, nagu Ritsikulegi Stigi tuim ja tundetu olek. Elina tema kõrval säras ja oli näha, et ka tema ei oska selle tuima poisiga kuidagi  käituda.  Igaks juhuks hüppas ikka kaela kinni :D

Siis tuli Oscari ootus. „Mandariinid“ vaatasin ära youtube vahendusel ja  minu hinnangul väärinuks see film tõepoolest sellist tunnustust.  Kummaline on see inimhingede mõtlemine, vaja on sõdida, aga täpselt nagu ei teagi, kelle jaoks või mille nimel. Pime, pealesunnitud viha laseb teha koletuid tegusid.

Edasi olid perekesksed kingi valimised, mis on alati hirmkeeruline ülesanne. Kunagi ei tea, mida võtta, mida jätta. Sellel hetkel, kui ei ole vaja kingi valimisega tegeleda, siis oleks nagu mõtteid küll, aga kui valimise hetk kätte on jõudnud, on pea tühi ja ideid ei tule mitte ainsamatki. Õnneks hakkas ajalehe esikaanel silma üks reklaam, mis meie nõutu olemise lõpetas ja valik saigi tehtud. See on üks vähestest kordadest, mil sattusin reklaami ohvriks, aga olen siiski tänulik selle eest.

Riigikoguvalimised lahendasin  elektrooniliselt, olen ju e-inimene. Otsustamine oli sama keeruline, kui kingi valimine. Päris silmad kinni ja sõrm peale just ei valinud. 

Ja kõige lõpuks pingviinide paraadil kaunima kleidi valimine, mis ei kuulu just valimiste hulka, aga kuna sellest nii palju räägitakse, siis nagu ikka oleks valimised. Nagu alati, oli ka seekord väga palju ilusaid kleite, üks väljapeetum kui teine.  Las siis erinevad meediakanalid kihisevad, see on vähemalt teema, mis ei muserda ja mõjub ikka pigem tuju tõstvalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar