pühapäev, 3. juuni 2018

Rappa läinud mõtted ja siiski chill


Juba jõudsin mõelda, et kas selline ongi see tunne, et sa ootad ja nemad ei tule, ei tule täna, homme ega mitte kunagi. See oli hirmus. Ühest väikesest rääkimata jätmisest võib tulla palju paanikat. Lõppkokkuvõttes tänasin siiski kõrgemalseisvat ning isegi ei lugenud moraali, sest ega tagantjärgi olnut parandada ei  ole alati võimalik. Küll aga mainisin, mida ma tundsin. Eks see paanikanupp on mul  liiga lõdva vindiga, lihtsalt keerleb liiga kiiresti ja kergesti pingule. Sisendasin küll endale, ei mingeid ennatlikke järeldusi, ning isegi väikene hääleke peas oli uskumatuse lainel, aga pisarad olid mustatsenaariumi genereerijal juba olemas. Kuidas see ettekujutusvõime nii sohu ja rappa oma kujutlusega võib minna.
Kuigi on alles kevad ja juuni algus, tundub selle suure sooja saatel, et suvi on pikalt kestnud ning paneb üsna imestama, et mõned taimed alles nii väikesed. Vaatasin möödunud aasta mälumärkmikku ja selgub, et siis istutasingi paljusid taimi alles juuni algul. Sellel aastal on suvelilled istutatud ning tundub, et nad peaksid oma kasvuga olema jõudnud vähemalt juuli kuusse. Igatahes ilm pakub teemat ja annab võimalusi. Tööinimesele küll vähem, sest rannaelu ei ole veel maitsta saanud. 
Aga muidu on siiski chill. Koorin kartuleid õues trepil, päike soojendab põski ja see töö on üsna tore. Kõnnin õuemööda kastekannuga ja tunne on idülliline – minu kodu, minu õu ja minu armas olemine. Kaevan maad ja silme-ees terendavad uued lillelised peenrad. Kass ja koer kappavad lustlikus meeleolus mööda õue ringi ning ajavad mindki naerma oma ülemeeliku käitumisega. Sätin pesu kuivama nöörile ja juba varsti saan nad kokku korjata. Keegi laulab põõsas peenikest laulu, vidiit-vidiit, mesimumm lendab õielt õiele ja korjab mett. Suvi ja soe on ikka mõnus aastaaeg küll, kõik on lihtne ja ilus ning pingutused on ka kuidagi edasiviivad ja pigem rõõmu pakkuvad.   
Pean veel õppima hoiduma ennatlike järelduste tegemistest. Sest olukord on siis kohal, kui ta kohal on. Sama kohal nagu suvi, päike ja mesimummid. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar