esmaspäev, 27. november 2023

Kolmekümneteine

 

*Oli nii armas olemine, et tekkis kartus muutuda tüütuks oma musi ja kalliga. Oli vamaks olemise aeg. Tegime siis pidu ka, sest mis ühine aeg see ilma peota on. Peole olid kutsutud Suur Pepa, Väike Pepa, Doodz ja Krhhh, see viimane on dinosaurus. Musa tuli ämmi lapsepõlve süntesaatorilt. Kuidas neid sünekasse sisselaetud lugusid mängima saada, selle olin ca 20 aastaga unustanud, aga Google aitas. Igatahes peole kutsutud loomad said päris tublisti vatti, aga meil oli tore. 

*Kurvaks teeb, kui sind huvitav ja sütitav ei innusta kedagi. Suur huvipuudus või energiapuudus või see huvi läheb lihtsalt kusagile mujale. Võib olla oleks sama minuga, kui töö ei ärataks mind ja ei kasvataks huvi. Võib olla oleks siis ka minu teatri, kino, muuseumi, raamatukogusaal ostukeskuses. Loeksin kaubanduse infolehti ja tõttaksin soodukate jahile. Tänaseid ostusaale vaadates tärkas see mõte pähe.

*Kell oli pool 10 kui voodist välja ronisin, vot see juba oli midagi ammuolematut. Ka seda päeva võtsin rahulikult, natuke toas ja natuke õues. Igatahes vist viimased lillepealsete lõikamine sel sügisel, võib olla viimane lõke ja viimane saagi koristus, porrulauk on veel mullas. 

*Ideaalne päev, kus meel ja hing on rahul tehtu ja nähtuga. Kaua on plaanis olnud teha n.ö kuivlillemaale, ja võtsin ette ning hakkasin sobitama, sättima neid suvel korjatud-kuivatatud lilli-kõrsi ja see oli tore. Esialgu oli mõte kinni, aga pika peale sain netist nähtust lahti lastud ja lasin oma meeled valla. Igatahes lapsed arvasid heaks ja mulle endale ka meeldib.

*Koeraga jalutades tekkis mööbli ümberpaigutamise mõte ja koju jõudnud, hakkasin mööbeldama, mis osutus küll keerulisemaks, kui ma esialgu arvasin. Igatahes hakkama sain. Ja kui inimene saab hakkama, siis on ta rahul.

*Olgu need päevad harju-keskmised, ikka saavad nad otsa kiiresti. Mõtteid jagub, tööd ka vist, ainuke mida napib, on aeg. Millegipärast tajun seda nii. Sellepärast kolleegide teatriplaaniga liitusin pika hambaga, jälle peab minema. Kodus on mul armas kudumise projekt käsil, kass ja koer ja kaasa ja heinamaa J, mis ilmselt innustab mind rohkem hetkel. Lisaks saan kaasa elada reisisellidele ja ammu planeeritud sündmused jõudsid ka kohale. Nimelt üks kontsert, kust sain küll palju rõõmu, mis loodetavasti mu sisse pidama jääb.

*Seekord oli nii, et enne minekut on maanteel vaikus, aga need paar tundi kontserdiaega olid muutunud ilma burgaaks, tee oli tuisune ja see oli selle aasta esimene talvesõit.

*Tore vestlusring kutsus meeli avama ja tegin seda üsna kerge südamega. Tundsin end sellejuures hästi. ja see vist ongi hea.

*Esmalt käisin ise psühholoogi juures, juuksur on ju nagu psühholoog, kuulab kenasti arvamust ei avalda, vaid vestleb kuidagi eriliselt armsalt. Pärast kuulasin veel ühte psühholoogi ja sain sealt indu küll. Tulid uued mõtted ja äkki oskan neid ka kasutada. Usun, et oskan.

*Bo, Tandrewold, Vittozzi jt, algas laskesuusahooaeg ja lumelükkamise hooaeg ja armas laps näitas ise kõnelemise initsiatiivi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar