neljapäev, 17. juuni 2021

18: neljapäevast neljapäevni

 

10. Sõpruse aastaid on meil kokku palju, mingid aastad oli see küll erinevatel põhjustel varjusurmas, kuid nüüd oleme vanemaks saanud ja suudame hoida naha toore. Igatahes oli tore näha ja kõik vahepeal toimunud sündmused, mehed-lapsed-lapselapsed üle rääkida.

No ja täna oli nagu tükike päikese küljest ära hammustatud, nimel varjutas ja õnneks tuli üks krapsakas naine ja juhtis minu tähelepanu päikesele, muidu oleksin vast sellest vaatepildist ilma jäänud.

11. Tööl kukkusin täna asju organiseerima, tuli selline tuhin peale ja silmaga oli näha et läks paremaks. Ka koduaias läks kaunimaks, sest külastasin meie kohalikku istikutekuningannat ja tõin koju lilli rohkem, kui planeerinud olin. Olen kerge saak väga headele müügiinimestele ja minus on liiga palju halastajat-kaasatundjat. Müüjal olid lihtsalt veel viimased taimed müügil ja minu kahjuttunne, et äkki jäävad need talle kätte, andis tunda. Aga eks minu segasummasuvilaaeda mahtusid nad ära ka ja vast saabki uhkem.

12. Laupäev on kodu koristamise päev. Üritan seda ikka järgida. Olen viimasel ajal nii kodune olnud, et nagu ei kipugi kusagile. Küllap oleks täna minna olnud ka, aga kodus on saun, lilled, aiamaa ning kogu energia läheb kodule, selle korras hoidmisele, süsteemi loomisele, neist viimase puhul  ei ole rahulolu tekitavalt kümne aasta jooksul hakkama saanud. Aga ega seda süsteemi luua pole lihtne, sest mõte muutub ja süsteem võib ka muutuda.

13. Vihma kallab ja kallab, hakkasin õmblema. Üks ammu lubatud töö vanimale tütrele oli tegemata ja vihm aitas mul sellega alustada. Õhtuks oli ilm kenaks läinud ja rõõmustasin koera. Käisime kõndimas. Uskumatu, kui palju on loodus selle mõne päevaga , mil me oma tiire pole teinud, muutunud. Rohi oli kõrge, kraavides kollendasid võhumõõgad ning mõni meie teerada oli täis kasvanud.




14. Tegin kiirvisiidi tuttava aeda. Temal seda stiili, maitset, liigirohkust juba on. Kõik taimed on paigutatud teadlikult, mitte midagi juhuslikku siin ei olnud. Koju jõudes hakkasin ka kohe aias tegutsema, sain väikest innustust.

15. Täna õhtu kulges naadivõitluses, nimelt on vaarikaalused naate täis. Üldiselt nad ju vaarikaid ei sega, aga silmailu küll. Kratsisin nad kõik oma käekestega üles. Läks paremaks küll.

16. Arvasin, et korontsikuga on kõik, sest kahanevad üsna jõudsalt need näitajad. Aga ei, ta luusib ikkagi ringi ja koputas uksele. Loodan et ta ei saanud pihta. Igaks juhuks asjatasin õues, et vältida kontakti.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar