teisipäev, 2. juuli 2024

Üheteistkümnes ülestähendus

 

 * Protseduuri tegemisega läks üsna kaua aega. Et oma tegevuse õigsuses kindel olla, tahtsin pangast üle küsida, aga pärast ühtede, kahtede, tärnide vajutamist oli kuulda vaid teade, et pikk järjekord ja muusika. Jätsin lauatelefoni laulma ja lootsin, et saan teisest kohast infot. Seal sama seis, nii mul siis laual kaks muusikat, kahest telefonist laulsid. Ilmselt on asutustes töötajate arv miinimumini viidud ja kui on vaja konkreetselt midagi teada, siis katsu ise hakkama saada. Igatahes sellest muusikast ma tüdinesin ning tegin tehingu oma äranägemise järgi ära. Kuna aitasin kedagi, siis natuke kripeldab ka, et kas sai kõik õigesti. Aga noh, kellelt sa küsid.

* Vaatasin minagi EMi ja elasin kaasa meie sportlastele. See oli taas tõeline elamus tugitoolisportlasele. Annab endalegi tiivad, mine või teivast hüppama.:D Hommiku-uudised aga alustasid hoopis EKRE jamaga, poliitika on meil ikka number üks. Võinuks ju seekord teistmoodi, no näiteks jätta need poliitilised intriigid teisele või veel kaugemale uudiste kohale. 

*Tänase päeva elevus oli autol kummi pumbata. Õnneks olen varudega mineja, s.t et ei tormle viimasel hetkel, vaid lähen ikka veidi varem. Seega kui märkasin, et esikumm vajab veidi õhku juurde, siis tuli seda teha. Elus esimest korda. Naisena ma tunnen end väga saamatuna n.ö meeste töödes. Naisena mina istun vaid rooli ja eeldan, et kõik töötab. Bensiini muidugi oskan panna ja klaasipuhastusvedelikku ka. Aga kummi pole vaja kunagi pumbata olnud. Sain siis käe valgeks. Kaasa juhendamisel muidugi. Aga uhke tunne ikkagi.

* Läksin hommikul vara ja jõudsin koju üsna hilja. Mu kressid olid selle aja jooksul teinud päris suure kasvuspurdi.

* Meie mõnel taimekesel on kasvukoht tuulekoridoris. Pole parim paik, aga lootsin luua tingimused. Täna vedasin tuule takistuseks klaasi ette. Läks aga nii, et parasjagu oli mõistuse vaheaeg ja sellepärast lendas see klaas kummuli, killud taga ja jama rohkem kui vaja. Selle takistuse ma siiski tehtud sain. Muidu hakkab aed üha enam õitsema, maasikad punetavad ning salati, tilli ja sibulaid aiamaalt juba saab. Nina maas käin ja otsin porgandeid. Nüüd, kui ma veel ühe porgandi peenra tegin, ilmutavad end mai keskel mulda pandud porgandid ka :D

* Kõige suurem jalka fänn ma ei ole, aga kui vaatama jään, ei saa pooleli jätta. Isegi peole läksime tavalisest hiljem. Valikud olid selgelt jalka poolel.

* Valmistasin end ette lillede kaevamiseks, võtsin kaasa labida ja ämbri. Ütleme nii, et paljundasin endale. Lõppes see sellega, et juhuslikult samal ajal tekkis üks paljundaja veel ja tegime seda koos.

* Minu sohvrikogemus arenes uuele levelile. Seekord meie suurlinna liikluses ja mööda neid teid, mida ma kunagi läbinud ei olnud. Sõitsime Koplis ja Pelgurannas ja Kristiines, s.t tunne oma kodumaad trajektoor tekkis tahtmatult, kuna ei pööranud õigel ajal ära. Lõpuks saime ka linnast välja. Mul olid välja vaadatud Saula ja Viskla ja Pühali. Neist esimene tore looduskoht, teine korralik kogukonna ponnistus vahvate kiikide näol ning kolmas eriti armas kohvik, mis lummas just loodud atmosfääriga. Sisekujundus oli väga maitsekas. Maja ümber oli labürindipeenrad, millel kasvasid lilled ja köögiviljad, marjad. Vahvad pingid ja skulptuurid lisaks. Tõesti oli oma nägu. Ainult sellel hetkel olime ainsad külastajad. Tõepoolest, elu Tallinnast pisut kaugemal on väga vaikne, ka maanteed peateelt ärakeeratuna olid väga väikese liiklusega. Aga päev oli imevahva. Neid armsaid päevi tahaks korrata veel ja veel.

*Maasikad on sel aastal väga varajased. Saagi üle ka ei kurda. Ainuke tüütu tegevus on nad kokku korjata, ära puhastada. Ja kõige tüütum on marju kattev võrk. Ilma selleta oleks meil põld vaid lindude söögilaud. 

*Koju tulles leidsin ukse vahelt venekeelse kirja, vaid tere oli meie keeles. Ainus sõna, mille mitmendal lugemisel tuvastasin, oli daroga. Käisin läbi kõik kuurialused, varjualused kartuses, et mine tea, igasuguseid on liikvel. Kõik näis nii nagu peab. Küll olin aga sissesõidu teel märganud tühjendatud konteinerit ära tuues, et muru on natuke kannatada saanud. Pärast pikka veerimist ja mõistatamist suutsin kaks pluss ühe kokku panna. Nimelt on meil käinud nii asjalik ja kohusetundlik prügivedaja, kes vabandab oma äpardust väikese muru defekti pärast. Muidugi ei olnudki probleemi. Paluks rohkem sellise suhtumisega tööta.

*Eilne mäsu on tänane väss, seda olen varemgi kogenud. Seega ei teinud peale jalgpalli vaatamise mitte midagi. Vähemalt oli seegi.

* Minu koht võetakse ülbelt armsama õigusega ära. Kiisuke tajub väga hästi oma staatust.:D

*Vist oli viimane istutamine. Kaalikad ja tont teab mis kapsad. 

*Ka suured poisid vajavad mänguasju. Igatahes meil nüüd on mänguauto ja see rõõm, mis kaasa silmis on, seda pole ammu näinud. Nii on, et igal on oma hobi ja neid üksteise hobisid on alati mõistlik sallida. Minu meelest on hobid isegi suhte alustala. :D

* Kalendrit täidan suveüritustega üsna hoolega. Pärnu suve avamine oli üks neist kalendrisse märgitutest. Päris tore melu oli. Paatide paraad oli vahva,  sain linnu kakiga elus esimest korda pihta. Vaatasime inimesi, nõksutasin puusa Bedwettersi saatel. Ja päikeseloojangu saatel oli paras koju minna.

*Natuke asjalik ja natuke laisk, sest säästa tuleb end õhtuse jaanitule heaks. Külajaanituli oli tegelikult ju tore. Nagu alati. Võrratult rahulik õhtu igas mõttes. Ilm soe, tuuletu, taevas sinisinine ja päikeseloojang värviline. Pole nii hilja ammu väljas olnud,  ja natuke kahju oli tuttu minna.

* Ja siis oli traditsiooniline jaaniaeg perekonnaga. Nagu alati oli sööki, oli jooki, oli muusikat, oli jutte ja naeru - mõnus olemine.  Ikka tänulik, et me oleme üksteisele olemas. 

* Ja siis sundisin end rohima. Vagude vahel turritas juba üsna mitut liiki umbrohunutti. Alustamise hetk oli keeruline.

* Sellest, et vanust tuleb juurde saad aru siis, kui armuhoroskoop üleüldse huvi ei paku. :D

* Niipalju meist mitte olenevaid hädasid eksisteerib maapeal. Praegu on keegi meie tutvusringkonnast puudutatud ning tal on ootusärev aeg. Diagnoosi ootamise aeg ongi vist kõige raskem. Edasi tuleb tegeleda või kergendatult ohata. Mõtlen iga jumala päev tema peale. See ei ole kindlasti piisav, aga samas ega igapäevane küsimine, kui kaugused ja elud on vahepeal, ei aita samuti. Mõtlen vaid, et kui sageli me unustame ära, et meil on ilus elu, et me viriseme nii tühiste asjade pärast, et märkame laita mitte kiita, et märkame kui miski on halvasti, aga alati on selle halva juures ka miskit hästi ja see jääb tähelepanuta. Oleme ühed kuradima egoistid takka pihta.

 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar