Räägitakse ja soovitatakse, et valgest nisujahust ja valgest suhkrust peaks võimalusel hoiduma hea tervise nimel. Sellepärast mõtlesin, et proovin pannkooke teha hoopis rukkijahust. Retsepti ei jälginud, kuigi selle ma internetist välja otsisin. Tegin ka taigna eelmisel õhtul valmis, et siis jahu saaks paisuda. Minu meestel on komme õhtuti ikka külmkapi kallal käia, ega nad sealt suurt midagi ei näksigi, aga no ust peab ikka mingi rahutuse pärast avama. Mina paotan rohkem kapi uksi, mille sees on pähleid vms. Igatahes pidin ma korduvalt vastama küsimusele: mis ollus seal kausis on :D Eks see taigen selline hall ja ebamäärane nägi välja küll ja neil oli vist hirm, et sellest möksist saab neile mingi ninaesine:D
Koogid tulid tegelikult päris maitsvad, kuigi selle tajumiseks, et nad ikka küpseks saavad ja millise kuumuse juures saab see toimuda, kulus nii mõni pannitäis. Nad küpsevad ikka veidi kauem, kui tavalised nisujahu pannkoogid ja seega peab kuumus ka veidi madalam olema. Selle küpsetamise käigus lugesin aprilli Maakodu, milles oli lausa kolmest otseselt või kaudselt tuttavast inimesest juttu, läbi. Üks tubli aiapidaja, andekas käsitööline, kelle blogi piilun ja talunik, kelle talu loomi on õnnestunud ka vaatamas käia.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar