teisipäev, 5. detsember 2017

Nädalake ja katteta lubadus



On seegi nädal kole kiiresti mööda läinud. Vaevu jõudsin täheldada ja talletada seda olemist.  Mida ma siis õigupoolest teinud olen?  Esmalt nagu ei meenugi. Kogu aeg olen igatahes midagi teinud, niisama vahtinud enda teada ei ole. Kui jätta välja arvutis-telefonis veedetud aega.
Kui aga hoolega mõelda, siis meenub et keetsin ja tükeldasin, koristasin ja kaunistasin. On alanud jõulueelne aeg ja oli absoluutselt õige aeg jõulunänn kappidest väljakraamida. Nii et jõuluvanad, päkapikud, sussid hopp-hopp ritta ja on ilusam istuda küll. Päkapikutasin ka endiselt. Kuigi meil oli isegi juttu sellest, et aitab vast küll juba. Aga siis leidsin juhuslikult kotist sinna unustatud väikese kommituutu ja sussi sisse see potsatas. Seega ei aita veel.
Korraks oli talv, isegi mõned ilupildid tegin selleks puhuks. Õige pisut oli vaja ka kuurieest lund lükata ja ühe õhtu pääsesin puhtamate koerakäppadega. Aga ilus oli. Märga lund mätsis vastu suvemaja seina ja sein oli lumest valge. Õnneks ei olnud asja liiklusesse.
Unetundide arvelt olen viimased kolmapäevad vaadanud ETV2 hilisõhtuseid filme. Isegi väärib küünlaid see vähem und. „Elle“ oli küll kohati vastik, aga pooleli ka ei saanud vaatamist jätta. „Lõvisüdamed“ – sellele filmile mõtlen täna ka veel.
Esimesel advendil käis esimene lapsuke koera kallistamas. Peale selle korrastas meie medikamentide karbi.  Mõned rohud olid minu meelest alles hiljuti vajalikud olnud, aga selgus et need „vajaminevad“ olid ka nii paari-kolme aasta tagused. Preemiaks revideerijale olid pannkoogid ploomimoosiga. Kui külmkapp on tühi nagu poissmehel, siis piima ja paar muna peab seal ikka leiduma, mis päästsid seekord päeva. Nii on, et kui oledki ajutiselt natuke nagu poissmees, siis hakkad ka toimetama nagu poissmees. Minimalistlikult, püüdes vähem vaeva näha. Kui terve pere kodus, siis tekib ka valmidus vaeva nägemiseks. Kui aga mugavamalt saab, siis nii ta läheb.
Ees ootab kibekiire aeg. Sest iga aastane lubadus, osta kingid jaanipäeval, pole mitte üks raas jõustunud. Kes küll annab neid katteta lubadusi, pole üldse minu moodi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar