Sügis on üleni värviline
„Huu, kui magus“, ütlen ma
mõnikord pärast mõne koogitüki või jäätise söömist. Küllap ütlen seda väga sageli,
sest üks minu tüdrukutest mainis kord, et ma juba ootasin, millal sa seda ütled
:D Koogid ning ka jäätised on tõepoolest üsna sageli minu jaoks
ülesuhkrustatud. Sestap panen kodusesse kooki alati vähem suhkrut kui ette
nähtud või kasutan magustamiseks rosinaid või datleid.
Aeg-ajalt, kui
küpsetamise tuhin peale tuleb, teen hoopis midagi soolast. Kaju köök on üks
minu lemmik toidublogi. Lisaks ahvatlevatele koogipiltidele ja retseptidele on
seal ka niisama toredat lugemist. Väga hea leid oli köögivilja keeks, mis
ahvatles kohe proovima ja oli tõepoolest väga maitsev. Kuna baklažaani kodus
mul ei olnud, siis läksid käiku vaid suvikõrvits ja porgandid, aga hea tuli
sellegipoolest.
Tavaliselt on nii, et üks idee saab hakata uues kasutuses omaette
arenema. Minu käes sai see keeks uued koostisained, s.t tegin samal
põhimõttel teise keeski veel. Seekord praadisin läbi suvikõrvitsa, porgandi ja
küüslaugu. Kuna on veel tomatite üleküllus, siis lisasin neile 3 keskmist
tomatit ka. Nisujahu asemel kasutasin rukkijahu. Oli ka maitsev ja ilus
värviline toit.
Sügisel on see omadus, et lisaks värvidele looduses on ka
toidud värviküllased.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar