neljapäev, 6. jaanuar 2022

Alustame algusest: esimene nädal

 

*Külm, rõske, niiske päev. Kahjuks ei saa inimene on siia ilma saabumise ja lahkumise päeva mõjutada. Siiajääjatel ei ole talvel lahkunu ärasaatmine mugav. Käisime viimset austust avaldamas eakale taadile. Rõskus puges üdini vaatamata kihilisele ja soojale riietusele. Aga tseremoonia oli vääriline, sest vanad traditsioonid olid kõik esindatud. Ma arvan, et pilvepiirilt vaadates jäi ta väga rahule.

*Kõik aasta viimased sellised toimingus, mis laseksid teatud mõttes algusest puhta lehena alustada, tuli täna ära teha, s.t toad korda, pesu pessu, ihu harida. Kodune aastavahetus oli meil. Vaatasime naabrite saluute, s.t laenasime vaatemängu. Ei armasta me raha tuulde saata. Kui keegi teine saadab, see on nende otsus.

*Aasta esimene päev oli traditsiooniline – telefonipäev, laisklemisepäev, kõndimisepäev. Ilm oli super, päike säras, suht tuuletu, taevas sinine ja puud külmahärmas. Pärast jäin duo5 pealt filme vaatama. Mõnus algus, igatahes!

*Täna sadas laia lund, kuid see ei seganud kaks-ühes tervislikku spordiringi. Panin koerale rihma kaela, endale suusad alla ja nii ma siis koerapoisi tempokal vedamisel suusakasin. Vahepeal läks siht metsa ka , sest koeral ju vaja nuuskida ja jalga tõsta.

*Aasta algus on toonud palju õnnetusi, ei julge uudiseid vaadatagi. Need eluraamatud olid küll liiga lühikesed, pea olematud. Minu meeled said neist väga puudutatud, sest Eesti on väike, keegi teab kedagi, kes teab kedagi ja nii kostuvad ka detailid.

*Ma ei tea, kas see on kasvatus või mis, aga selleks, et end südames rahul olevana tunda, peaksin päevast midagi püüdma just kodu heaks. Täna õhtul istus aga kass sülle ja mina sain ainult jalga kõigutada.

*Veiseliha steigi suutsin saapatallaks küpsetada. Kahjuks ei olnud kedagi süüdistada ka. Närvide rahustuseks oleksin hea meelega kellelegi turja karanud. Ise tegin, ise närisin, midagi sellest saapatallast oli veel söödav. Õhtul lükkasin lund ja olin päris rõõmus selle töö eest. See töö oli nagu turjakargamise eest vist kah.

 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar