pühapäev, 16. november 2014

Talve tulekuks valmis



Juba möödunud hooajaks ostsin endale uue talvekuue ja kudusin sinna juurde ka mütsi. Toona tundus mulle, et halli jope juurde sobib kõige enam roheline. Tegelikult sobib ka, kuid seekord oma talvevarustust kapist välja võttes avastasin, et jopel nii ilus lillakas vooder ja sinna juurde on kindlasti vaja kududa vähemalt samas toonis müts ja kindad. Mõnikord on nii, et kohe ei taipa. Läheb ikka vaja aega ja tunnetamist. Võib olla järgmisel hooajal tulevad hoopis kollase mõtted, kes teab. Selles suhtes on jope helehall värv hea, et sinna juurde sobib vaat et iga teine värv. 

Kudumiseks valisin Eroica lõnga, milles 45 % villa ja 55% polüakrüüli ja mütsile võtsin lõnga topelt, ning kulus 2 tokki. Mütsi sooniku osa kudusin varrastega nr 4 ja edasi 5,5. Kindad varras 4 ja ka lõng topelt. Kogu selle komplekti sisse sai ära kootud 6 tokki lõnga. 

Lõng ise on veidi karune, kes villa torkimist kardab, sellel vast mütsi- salli pole mõtet sellest kuduma hakata. Mina torkimist ei karda, seega olen oma loominguga täiesti rahul ja talveks valmis :)


1 kommentaar:

  1. Ilus töö ja selle jopega sobib kenasti kokku. Keerutan ka üht üsna sarnast mustrit praegu, mütsile sobib ideaalselt.

    VastaKustuta