neljapäev, 31. märts 2022

Kolmeteistkümnes

 

*On inimesi, kes oskavad sulle näidata sind häiriva asjaolu paremat poolt. Konstateerisin talle üht fakti, olin sealjuures pisut murelik, ja ta ütles, nii kenasti, et las ta teeb oma valiku, võib olla see ongi ainuõige tee. Ma isegi ei oleks seda temalt oodanud. Pagan küll jah, mis siis viga oleks, kui teaks ette iga otsuse tulemust. Peale usu ja lootuse pole ju tuleviku osas meil midagi. Aga tema heakskiit kuidagi julgustas ka mind ning vast ei olegi vaja murelik olla.

*Õhtulehe uudised: 70 aastat Eestis elanud ukrainlanna arvates on eestlased jube rahvas; koos ukrainlastega on oodata ka tuberkuloosi levikut. Milleks ja kellele küll sellised uudised on suunatud? Näib, et need on nagu ekstra vaenu õhutamiseks välja töötatud, mille alusel püütakse jälgida, kas mõjub või mitte. Kurvaks teeb!

Muidu oli aga tore päev. Kuulasin ühte loengut, mis suurt tarkust ei toonud, aga lektor oli kena inimene, valdas oma mõtet, tõi toredaid näiteid, seega polnud paha. Koju jõudes oli isegi jaksu kõndima minna. Pool teekonnast kulges sookurgede huigete saatel.

*Olin pisut elevil, sest esimest korda sõitsin beebsut hoidma. Oli imeline temaga jutustada, talle laulda, aknast tuult ja lindu näidata. Õues möllas täna tõeline burgaa, seega oli soojas toas eriti turvaline tunne. Olin sellest päevast pikalt unistanud. Muidugi saime hakkama, sest need oskused on mälusopis olemas, ja pole võimalik, et rooste lähevad.

*Käisime Lidlis šoppamas. Pood oli peaaegu ukse taga, aga läksime siiski autoga, sest mine tea, kui suure tavaarikotiga välja tuleme. Maakad nagu me oleme, parkisime ja kappasime poodi. Naastes olin imestunud kollase sildi üle, mis auto aknal lehvis. Nii et säh sulle soodsat ostlemist, nullis see trahvike kogu kokkuhoitud raha ja vast pisut rohkem ka. Aga elu esimene trahv vajaks ka tähistamist.

*Plaan oli juba eelmise aasta lõpus. Aasta alguses tegin end kasutajaks ja alles täna võtsin end kokku ja alustasin metshein.ee saidil oleva kursusega. Proovin, kas saan pilditöötlemisega selle kursuse läbinuna paremini hakkama. Olen koguaeg olnud katseeksituse meetodi järgija, aga mõnikord läheb selle pusimisega liiga palju aega. Ja üleüldse on mõistlik teada, mida prohvid õpetavad. Mõned asjad on nii, et tahad, aga hoogu selle tahtmise täitmiseks võtad liiga kaua.

*Tali jälle tagasi. Aga kurta ei oleks kena, sest päike niigi siras jutti üsna pikalt. Muidu oli nii tavaline päev, ei ühtegi märkimisväärset tegevust ja mõtet. Kui, siis laenasin sokimustri raamatu ja hakkasin kuduma suure mõnuga uut sokki.

*Horoskoop ütles, et kui keegi tuleb oma ideega, siis olen tema vastu tõrges. Tegelikkuses tuli ka keegi oma ideega, kuid see haakus nii hästi minu ideega, et minus polnud tõrksusepoegagi. Säh sulle horoskoopi J

*Kolleegiga rääkisime, kuidas me mõlemad püüame vältida Ukraina uudiseid, neid lihtsalt sõidab üli palju uksest ja aknast sisse. Ma tean, kui hirmus see, mis olukorda on lihtsad inimesed seal pandud, see on nii hirmus, et sõnugi ei jätku selle kõige kirjeldamiseks. Kuid paraku on nii, et mingil ajal hakkab selle ekspertide armee arvamiste jms kuuldes tööle küllastatuse efekt ja mõistus tõrgub lõpuks seda infot üldse töötlemast. Muutud apaatseks, väldid uudiseid ja elad üldse vähem meedia elu.

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar