kolmapäev, 4. juuli 2018

Kurdan ja kaevan


Küsin ise ja minult küsitakse, kuidas läheb. Enamasti vastan tavaliselt, mis on üsna neutraalne vastus. Mingis mõttes ei taha hõisata, et mul on kõik nii hästi ja samas ei ole põhjust kurtmiseks, kuigi mingid kurtmise kohad on alati olemas. Aga eestlane elab ju harju keskmiselt, ja vastus võiks ka olla ei kurda. Mis kõlab selliselt, et kurta on parem kui hõisata.
Aga mina ei kurda, hoopis kaevan. Sest mõte töötab ja on genereerinud uue lillepeenra, mille tarvis  vaja maad ette valmistada. Ja see kaevamise töö on tore. Raske ka ja natuke tüütu samuti. Toredaim osa on leiud maa seest. Enamus neist küll klaasikillud ja nõmedad paekivi tükid, kuid eile leidsin ka toredaid raudkive ja vana uisuraua ning naelu. Kaeva või terve õue lillepeenardeks, et teada saada, mida see meie õue maapõu sisaldab😉. Leitud asjade hulgas on tore purk, mis oli täiesti terve, kopikas aastast 1940 ja terve hunnik hobuseraudasid, mis pidavat õnne tähendama. Nii et rahapada on mul veel välja kaevamata, aga mine tea 😊 Tüütu on mättaid saputada ja neid ära vedada. Aga tasa ja targu, terve suvi veel ees ja puhkus samuti ees. Kuigi hetkel on tunne, et seda suve on juba palju olnud.  
Maad tuhnides tuhnid ka oma mõtetes ja siis ei ole ime, kui ajaarvamine sassi läheb. Pole (ptüi-ptüi-ptüi) kaua aega mõistuse vaheaega olnud. Hommikul tuli ära. Plaanisime teatritretti ja piletid kõik kenasti ostetud, et siis reedel minna. Mõtlesin, et võtan õiged piletid juba hakkama, sest oma suvise kultuurikava tarvis on mul ühed piletid veel ostetud ja et kogemata valede piletitega teatrisse ei lähe, siis oli vaja seda eksimust ennetada. Õiged piletid väljaotsitud, jäi pilk peale: 6. kuupäev, vaatan kalendrisse, issand jumal, 6. on täna. Täna õhtul tuleb teatrisse minna, ei noh, mina saan minna küll, jõuan meiki ja värki teha, aga I ja E?  E ehk saab, I on kahtlane, keda ma tema asemele kauplen, ehk P saab tulla?, sellised mõtted tiirlesid peas. Otsustasin kohe asju ajama hakata, helistasin E-le. E ütles, et temal on küll täna 4. kuupäev ja reede 6.😂 No vot, meil ju kalendri lehte keegi ei keera, seega olemegi alles juunis ja siis tundub, et seda suve on palju olnud. Nii et kurdan ikka ja see kurtmise koht on minu mälukene või ajameelsus või mis…  Igatahes oli kergendus.   

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar