pühapäev, 2. september 2018

Tegus aeg ja uued tuuled


On tegus aeg. Seda tegusust täidavad muidugi valmiv saak, millega peab midagi ette võtma, et sellest saagist ka talvel mingi kasu oleks. Viimati tegelesin tomatitega.  Ka mets kutsub ahvatlevalt oma seentega. Eilsel käigul sain kastmejagu kuuseriisikaid, kaks puuki ja mõne põdrakärbse.
Lapsel on alanud uus algus, uus kool, uued tutvused, ema osaks jääb endiselt äratamise rutiin, bussile sõidutamise rutiin ning igasugust muud nipet.näpet tegemisi veel. Karta on, et ka paberid raamatutele ei lähe ise ümber.  Kuna kool oli juba alanud, siis 1. september oli vast vähem pidulik, sest mina ei küpsetanud koogipoegagi. Kuid meie kuldaväärt mamma traditsioone ei rikkunud ning saabus koolilast tervitama taas tordiga. Tort oli ehtne koolitort, peal 3 ja pliiatsid. Tõlgendasime seda kolme ja saime kokku kohe mitu tõlgendust. Mina arvasin, et kolm sobib hästi, sest kolmas kooliaste on algamas. Mamma arvas, et pesapojal on kolmas kool käsil. Vanaisa arvas, et kolm on korralik koolipoisi number, kuigi selle variandi ma meelsasti välistaksin. 😊 Ja kõik koos tõdesime, et paljudel algab sel aastal 3. kuupäeval kool.
Tööl puhuvad tuuled, mis muudavad kindlasti sissetallatud harjumusi, seega veidi ärevust toovad on need tuuled. Sest muudatustega kipub nii minema, et eos on nad hirmutavad ja loovad vastuvõitlemiseks kõik tingimused, kui aga asi on ära olnud, võib juhtuda ka nii, et kõik läheb oluliselt paremaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar