Minu iseseisva elu esimeseks hoidiseks olid rabarberiussid. Retsept ilmus vist toonases kas "Maalehes" või oli see "Sotsialistlik põllumajanudus", ei mäleta enam. Aga olin selle (nagu algajale perenaisele kohane) korralikult üles kirjutanud oma kaustikusse "ettevalmistused iseseisvaks eluks". Esimene kord jäigi esimeseks korraks, sest rabarber on teada tuntud hästisäilija ning järgnevad aastad tegin hoopis vesihoidiseid või sügavkülmutasin. Sügavkülmutamisega juhtus alatatasa nii, et olin nad küll kappi mahutanud, aga kevadel sai neist suur osa ikkagi millegipärast niisama ära vistatud. Tõsi ta on, et kui on muud valikut ka, siis rabarber on nende seas millegipärast viimasel kohal. Aastaid on "ussihoidise" tegemisest möödunud omajagu ja nüüd tegin seda taas, tagasihoidlikult, kõigest kolm purgikest. Lihtsalt jälle prooviks, kas mekib samamoodi kui esimene kord :)
Marinaad:
1 kg rabarberid
vett
100-200gr suhkrut
4-6 tera vürtsi ja nelki
6-10 kuivatatud sidruni-, apelsini- või greibikoore tükikest
kaneeli
Vürtsid keeta marli sees, kuum marinaad kallata purki pandud rabarberitele, hoida 20 min, siis asetada purgid pliidile kuuma veega täidetud nõusse, lasta seal vesi keema minna, seejärel purgid välja ja kaanenetada.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar