pühapäev, 3. jaanuar 2016

Helgete lootuste ja ootustega



Uus aasta on juba kolmepäevane, esimesed väikesed jäljed on sellest juba maha jäänud.
Vana saatsime ära koduselt. Oligi kõige lihtsam ja kuidagi pidulikum ka. Enamuses sain kõik plaanitud aasta-viimase-päeva tegevused vana aasta sees ära tehtud, ainult triikimata pesu hunnik tuli kaasa uude aastasse. Ikka uuelt lehelt tahaks alati uut alata, sestap tulid toad puhtaks küürida, ihud ka, et ei mustusekübetki kaasa uude ei tuleks. Vaid toidulaud pidi olema kaetud nii, et ka uude aastasse jaguks kõike. Selle tarvis küpsetasin kringli, prae ikka ka, kuid ega midagi erilist ei teinudki, kehva(laisa)poolne kokkaja nagu ma olen. Saluudid vaadatud ja omalt poolt üks latern lendu lastud – uus aasta oligi alanud. Soovid jäid küll peale kirjutamata, aga sellele tarkusele tulin liiga hilja. Tegelikult oli natuke mure ka selle laternaga, mis eeldaks lendutõusmiseks ikka täielikku tuulevaikust, sellel ööl oli aga väike tuuleke, nii et latern kerkis ja pani vuhinal üle metsade ajama. Kui aga meie maja tagant möödus veel üks selline, siis rahunesin maha – me pole ainsad lollid :D
Esimesel päeval lugesin palju. Selle tarvis tegi mees õuemaja kaminasse tulegi, et äkki mina tahan istuda. Nüüd tahtsin küll. Tule paistel külm ei olnud, kellade kõlinal lugesin seni, kuniks varbad külmetama hakkasid.
Muidugi tuli ka Helisev muusika  üle vaadata, puhas nostalgia ju. Mulle eriti, kuna mäletan väga selgesti, et käisin seda emaga kinos vaatamas. Kino näidati vanas kultuurimajas ja see võis isegi olla esimene kord, kui mina kinos käisin ning peab ütlema, et ega emaga koos kinos käimisedki olid samuti väga harvad nähtused,  lihtsalt aeg ja võimalused olid sellised.
Eile tegin vaatamata külmale tuulele, kohe pika-pika õuetiiru. Vähemalt talv on kohal, kuigi harjumatu, alles nädal tagasi oli +10, nüüd vaat et -15.  Aga langeb helbeid langeb ja vähemalt kõik on valgem. Nii et helgete lootuste ja ootustega uude aastasse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar